Save the date! Zaterdag 24 september organiseert T+G samen met Rothuizen architecten de tweede editie van het duurzaamheidsfestival ZLND2050. Toegang is gratis.

Waarom we als jong architectuurbureau zoveel tijd en energie investeren in een festival?

Omdat we vinden dat een duurzame toekomst alleen mogelijk is door systeemverandering. En systeemverandering betekend meer dan alleen maar een lage energierekening met gebruik van zo min mogelijk gas. Het betekend ook: ander gedrag en gewoontes.

Omdat er al meer dan genoeg vergaderd wordt over duurzaamheid door professionals. Het lijkt ons juist belangrijk draagvlaak onder burgers te creeeren en tips en tricks mee te geven bij te dragen aan systeemverandering en zelf duurzamer te worden.

Omdat circulair en biobased bouwen hand in hand gaan met een andere omgang met woonvraagstukken, andere vormen van landbouw en een gezonde manier van leven. Onze bemoeiingen om duurzame huizen te bouwen hebben geen effect als de bewoners niet weten bij welke systeemverandering hun huizen horen.

Omdat we het eerste kalkhennep huis in Zeeland, dat wij de afgelopen jaren realiseerden, aan een breed publiek willen presenteren.

foto’s: editie ZLND2050, 2019