Contact

Kleverskerkseweg 51
NL-4338 PB Middelburg
+31 (0) 628 12 93 00

post@thysgutberlet.nl
instagram.com/thysgutberlet
facebook.com/thysgutberlet

WAT

Thys + Gutberlet specialiseert zich in eigentijdse oplossingen voor uitdagende ruimtelijke opgaven. Als jong bureau, opgericht in 2017, zetten wij ons in voor inbreiding en verdichting van stad en dorp. Wij zien het als onze missie om bij ieder project weer te laten zien dat biobased en circulair bouwen mooi, cool en van deze tijd is.

T+G begeleidt projecten van begin tot eind, desgewenst tot aan de inrichting toe. Altijd wordt gedegen en creatief met opdrachtgever en aannemer aan de best mogelijke oplossing voor de opgave gewerkt.

WIE

In 2017 startten Derk Thijs en Vanessa Gutberlet in Middelburg hun eigen bureau: Thys + Gutberlet Architectuur. Derk en Vanessa zijn ook privé partners en wonen met hun zoon en hun windhond in de historische stad Middelburg. Derk komt er vandaan. Na zijn bachelor kunstgeschiedenis te hebben behaald, besloot hij alsnog architectuur te gaan studeren in Delft. Zijn master deed hij aan de ETH Zürich, net als Vanessa. Zij werkte na haar opleiding tot schrijnwerker in Hamburg als decorbouwer en behaalde daarna haar BA in architectuur aan de Hafencity Universität, Hamburg.

Derk werkte na zijn studie als projectleider prijsvragen bij E2A Architekten in Zürich. Hij koos in 2013 voor een zelfstandig bestaan als architect en combineerde dat met een docentschap aan de hogeschool in Luzern en aan de ETH in Zürich. Vanessa werkte aan tentoonstellingsarchitectuur en was projectleider en bouwmanager voor diverse Zwitserse bureaus.

HOE

Thys + Gutberlet heeft oog voor traditie en komen met vernieuwende en praktische oplossingen voor uiteenlopende ruimtelijke uitdagingen. 

Goede architectuur heeft altijd ook een goede opdrachtgever. T+G vindt het spannend om met de opdrachtgever binnen de randvoorwaarden iets moois te maken dat precies past.

Wat je bouwt moet in balans zijn met wat er al is. Thys + Gutberlet heeft oog voor de plek waar ge- of verbouwd moet worden. Het bureau doet intensief onderzoek naar de plek, voorafgaand aan het ontwerp. 

MEER

Thys + Gutberlet neemt zelf ook initiatieven, vooral vanuit een sterke betrokkenheid op de kwaliteit van de openbare ruimte.

Het bureau is daarnaast geïnteresseerd in onconventionele vormen zoals tentoonstellingen en festivals om zich te presenteren en bij te dragen aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving.

T+G is mede-initiatiefnemer van ZLND2050, een festival dat in een feestelijke sfeer duurzaam bouwen, wonen, leven en werken in Zeeland onder de aandacht brengt.