THYS + GUTBERLET staat voor biobased bouwen.
Onze missie is met onze projecten te laten zien
dat biobased bouwen eigentijds, mooi én gezond is.

Foto bouw Biobased Huis Luntershoek

De wanden zijn maximaal dampopen en geïsoleerd met kalkhennep: de constructie ademt en reguleert de luchtvochtigheid.

WAT


Als jong bureau, opgericht in 2017, zien wij het als onze missie om bij ieder project weer te laten zien dat biobased en circulair bouwen mooi, cool en van deze tijd is. Met onze projecten zetten wij ons in voor inbreiding en verdichting van stad en dorp.

T+G begeleidt projecten van begin tot eind, desgewenst tot aan het interieur toe. Altijd wordt gedegen en creatief met opdrachtgever en aannemer aan de best mogelijke oplossing voor de opgave gewerkt.

HOE


Met oog voor traditie worden vernieuwende en praktische oplossingen gevonden voor uiteenlopende ruimtelijke uitdagingen. Goede architectuur heeft altijd een goede opdrachtgever. T+G werkt met veel plezier samen met de opdrachtgever aan de beste en mooiste oplossing.

Wat je bouwt moet in balans zijn met wat er al is. T+G heeft oog voor de plek waar ge- of verbouwd moet worden. Voorafgaand aan het ontwerp doet het bureau intensief onderzoek naar de plek.

Foto

Derk Thys en Vanessa Gutberlet

WIE


Thys + Gutberlet is opgericht in 2017 in Middelburg, Nederland door Derk Thijs jr. en Vanessa Gutberlet. Het bureau heeft een flexibele schil van architecten en adviseurs om zich heen die het ontwerp van ambitieuze biobased projecten mogelijk maakt.

Derk behaalde een Bachelor in Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en een Bachelor of Science in Architectuur aan de TU Delft. Zijn Master deed hij aan de ETH Zürich. Na zijn studie werkte hij als projectleider bij E2A Architekten in Zürich en won diverse ontwerpwedstrijden. Derk koos in 2013 voor een zelfstandig bestaan als architect en combineerde dat met een docentschap aan de hogeschool in Luzern en aan de ETH in Zürich.

Vanessa werkte na haar opleiding tot schrijnwerker in Hamburg als decorbouwer en behaalde daarna haar BA in Architectuur aan de Hafencity Universität, Hamburg. Haar Master behaalde zij ook aan de ETH Zürich. Na haar studie was ze projectleider en bouwmanager voor diverse Zwitserse bureaus.


MEER


Thys + Gutberlet neemt zelf ook initiatief om het draagvlak voor biobased bouwen te vergroten en de weg naar een circulaire economie te versnellen.

T+G is mede-initiatiefnemer en organisator van ZLND2050, een festival dat biobased en circulair bouwen, duurzaam wonen, leven en werken in Zeeland onder de aandacht brengt. Het doel van het festival is te informeren over én draagvlak te creëeren voor duurzame keuzes.

Biobased bouwen is de enige weg naar een circulaire bouw-economie die voldoet aan de CO2 budgetten die door de Verenigde Naties in Parijs zijn afgesproken. Daarom investeren wij als bureau in het delen van kennis met collega’s, leveranciers, onderzoeksinstituten en onze opdrachtgevers.

ZLND2050 Editie 2022 Siloplein Middelburg


Contact

Thys + Gutberlet Architectuur
Kleverskerkseweg 51
NL-4338 PB Middelburg
Tel. +31 (0) 6 28 12 9300
Email