Geheel naar het duurzame motto “wat goed is moet je behouden” (her)ontwierpen we café 77. Het eigenlijke bar gedeelte van dit café uit de categorie ‘pijpenla’ is (bijna) volledig in tact gebleven. De serre en de toiletgroep werden helemaal nieuw opgebouwd. We besteedden veel aandacht aan de vorm en de materialisering van deze ingrepen: enerzijds moeten deze herkenbaar zijn als nieuwe elementen, anderzijds moeten zij goed passen bij het karakter en de sfeer van het café. Een update van het café als het ware.
Een grote uitdaging in dit project was het vinden van de juiste oplossing voor de kleine ruimte. Tot in de detaillering is hierover nagedacht. Bijvoorbeeld is er in de toiletgroepen voor gekozen geen lampen op te hangen maar het licht te integreren in de wanden: zo blijven de ruimtes zo ruimtelijk mogelijk. In de serre wordt een spiegelende metaalplaat tegen het plafond gemonteerd, waarin lampjes geschroefd zijn: zo voelt de ruimte nog hoger.
Foto Crispijn van Sas
Foto: Crispijn van Sas
Foto Crispijn van Sas
Foto Crispijn van Sas
foto crispijn van sas
foto crispijn van sas
foto crispijn van sas
foto Crispijn van Sas
Foto Crispijn van Sas
foto crispijn van Sas
foto crispijn van sas
Foto crispijn van sas
Ontwerpproces gevel. V.l.n.r.: bestaande serre, bestaande gevel, ontwerp nieuwe serre
Volume studie serre
Volume studie serre
interieur concept
interieur concept toilet dames
interieur concept serre
Interieur damestoilet verdieping
Overzicht maquette interieur toiletten
varianten studies detaillering trap
Plattegrond ontwerp: begane grond
Plattegrond ontwerp: verdieping