Appartement Domburg

Domburg 2018 - 2020

Wij werden gevraagd een appartement boven een bestaande winkelruimte in het centrum van Domburg te realiseren. Het appartement bevindt zich aan de straatkant tussen twee prachtige huizen uit de vorige eeuw. Aan de marktkant heeft het appartement een terras, dit is tevens de zonkant.

Aan de straatkant reageert het ontwerp op de oorspronkelijke tuinmuur tussen de twee buurpanden. Het volume van het appartement wordt vrij gehouden van de naastgelegen panden, zodat een tussenruimte ontstaat.


De opgang naar het appartement is als buitenruimte ontworpen. Het zinken dak blijft vrij van de gevel, waardoor een klein dakterras mogelijk is. De winkelpui wordt als volledig te openen schuifpui gerealiseerd.

Aan de andere kant van het perceel, de marktkant, heeft het appartement een groot dakterras met pergola.

Specificaties

Plaats
Domburg
Opdrachtgever
Privé
Jaar
2018 – 2020
Programma
Appartement boven winkelruimte
Status
Vergunning
Team
In samenwerking met Ron Kodde, architekt

Situatie

Gezien vanaf de markt

Bestaande toestand

Gezien vanaf de Zuidstraat

Geveltekeningen

Boven: Zuidstraat
Onder: Markt

Visualisatie

Zicht op platdak vanaf marktkant

Plattegrond

Appartement in lichtgeel. Marktkant onder, straatkant boven.