20|03 Interieur Kantoor

Foto T+G, 2022

Interieur voor Partner Accountants te Koewacht, Zeeuws Vlaanderen. De opdracht was om een maximaal gevoel van ruimte en tegelijk zoveel mogelijk werkplekken te realiseren.

Het kantoor is gevestigd in een voormalig bankgebouw. De oude kluis wordt een vergaderruimte. De betonnen constructie van deze ruimte is blootgelegd, uit het beton zijn twee vensters gesneden voor daglicht. De oorspronkelijke stalen safe krijgt een prominente plek als kast in deze nieuwe vergaderruimte.

Door entree en keuken te combineren ontstaat er een logische routing: eerst ontvangst met een kopje koffie en vervolgens naar de betreffende ruimte of medewerker.

Een nieuw buitenvenster in de keuken maakt het kantoor zichtbaar vanaf de straat en zorgt voor meer daglicht. De nieuwe stalen trap voert naar de extra werkplekken op de bovenverdieping. De entreezone wordt door een stalen pui gescheiden van de werkruimtes.

In alle ruimtes wordt met donkere plafonds en horizons gewerkt. De akoestische panelen boven de werkeilanden zijn -net als de wanden- in het wit gehouden, waardoor de werkplekken geaccentueerd worden. Aan de werkplekken vast worden de akoestische panelen als kleuraccent ingezet.

Specificaties

Plaats
Koewacht
Opdrachtgever
Partner Accountants
Jaar
2020 – 2021
Programma
Interieur
Status
Realisatie 2021

WERKRUIMTE

Foto T+G, 2021

ENTREE

Foto T+G, 2022

SCHETS

Studie kleurstelling donker plafond en ‘horizon’ t.p.v. trapopgang.

Vergaderruimte

Foto T+G, 2022

Vergaderruimte

Foto T+G

WERKRUIMTE

Foto T+G, 2022

Tekening

Plattegrond begane grond

Tekening

Doorsnede en plattegrond verdieping